


Pompoenen
Op onze Grenshoeve worden verschillende soorten pompoenen geteeld.
Hokkaïdo
De Hokkaido-pompoen heeft een zachte schil en kan compleet met schil verwerkt worden.
Het vruchtvlees is dik, zachter en romiger dan dat van een gewone pompoen.
Hiermee heb je supersnel een lekkere soep.
Je kan deze roosteren in de oven voor een nog intensere smaak.

Butternut
De Butternut pomoen heeft een crèmekleurig schil en vanbinnen is hij oranje van kleur.
De smaak is licht nootachtig. Deze soort is heerlijk voor een fluweelzacht soepje
of puree mee te maken. Probeer zeker eens eentje te vullen met ons overheerlijk
angusgehakt. Makkelijk te bereiden én voedzaam.
Butternut is ook de uitgelezen pompoen om lasagne van te maken.

Halloween
Halloween-pompoen: Dit is de uitgelezen pompoensoort om uit te hollen.
Een leuke (herst)activiteit met de kinderen.
Om de pompoen te kunnen uithollen moet je er eerst de kroon van snijden.
Daarna kan je met een grote lepel al het vruchtvlees, de zaden en draden er uit halen.
Hoe holler je pompoen is, hoe liever. Je hoeft het vruchtvlees zeker niet weg te gooien,
maak er een lekkere pompoensoep van zo kan je dubbel zoveel genieten van je pompoen.
